Här är de sommarvärdar du får möta i Sommarpratare 2007


Ulf LundellUlf Lundell, musiker, författare och konstnär, reflekterar över sitt liv i Skåne och tar oss med på sitt livs resa från 1967 och framåt.
Utdrag från Ulf Lundells kapitel

Zinat PirzadehZinat Pirzadeh, ståuppkomiker och skådespelerska, berättar om revolution, krig, flykt och kärlek men också om varma sommardagar och doften av solmogna frukter. Följ med till Zinats  barndomshem vid Kaspiska havet och till hennnes vackra Norrland.
Utdrag från Zinat Pirzadehs kapitel

Mark LevengoodMark Levengood, programledare och skriftställare, berättar om Stora och Viktiga saker som till exempel om hur han träffade sin man och trots ambitioner att helt undvika name-dropping och slipprigt skvaller om kända människor så lyckas han inte helt.

Alessandro CatenacciAlessandro Catenacci, VD Nobiskoncernen,  ger sin syn som invandrare på det som kallas den svenska modellen, vägen från ”pizzabagare” till ägare av Nobiskoncernen. Och så berättar han historierna om hur han fick sparken av sin bästa polare.

Filip Hammar & Fredrik WikingssonFilip Hammar & Fredrik Wikingsson, programledare och journalister, berättar  om en resa i december -96 då de första gången reste till USA tillsammans, då vänskapen mellan dem båda utvecklades, men också en djup förälskelse till det de snabbt insåg var världens bästa land!

Michael TreschowMichael Treschow, industriman, ger sina bilder från olika delar av världen och visar på vilka möjligheter som finns för de som är unga idag.

Sture LinnérSture Linnér, diplomat, professor och författare, berättar om förunderliga möten, om Dag Hammarskiöld, om fjärilars fladder, bilars backspeglar och om orden som kommunikationshinder.

Michael NyqvistMichael Nyqvist, skådespelare, berättar om två resor i sitt  liv som ändrade det mesta, både på insidan och utsidan. Den ena började 1966 och slutade 1997. Den andra har gjort att om någon nämner ordet skidskola så börjar han skaka och mumla:  bergskidan... bergskidan...
Utdrag från Michael Nyqvist kapitel

Margareta StrömstedtMargareta Strömstedt, författare och journalist, berättar om tröstande, den sköna ilskan och om sin uppväxt.

Magdalena GraafMagdalena Graaf, författare och föreläsare, skriver om att förlåta – även det till synes oförlåtliga och om förlåtelse som kraft att gå vidare. I hennes  fall efter den svåra tid då hon levde med dold identitet och fruktan för sitt  liv efter att lämnat ett mardrömslikt förhållande.
Utdrag från Magdalena Graafs kapitel

Lena OlinLena Olin, skådespelerska, berättar om film, teater, sin far, rädslor och människor hon växt upp med och mött.

Ingvar LundbergIngvar Lundberg, professor i psykologi och hedersdoktor, berättar om människoblivandets vidunderliga och vanskliga väg, om talandets och läsandets mystik och magi, om stämningar och konst.

Paolo RobertoPaolo Roberto, programledare, föreläsare och fd proffsboxares kapitel handlar om att 2000-talet är årtusendet då kroppen besegrat själen - det är i dag viktigare med rutor på magen än en god själ. Dessutom om hur vi på 30 år gick från Fader vår till tarmsköljning och GI-metoder.

Sophie DowSophie Dow, journalist och VD för Mindroom talar om att vara mor till ett barn med ett mentalt handikapp, om hjärnan, dolda talanger, modersinstinkt och Hollywood.

Christer FuglesangChrister Fuglesang, astronaut ,ger oss godbitar från sina resor på land, till sjöss men framför allt i rymden. Om besvikelse, lycka, språkförbistring, trevliga poliser och funderingar i och om rymden.

Lena EndreLena Endre, skådespelerska, som älskar att prata berättar om när hon var tvungen att hålla tyst i fem veckor och om Ingmar Bergman.

Lena Nevander FriströmLena Nevander Friström, leg. psykoterapeut och föreläsare, berättar om kärlek och hästar och om varför vi ska skippa semestern.

Göran  LambertzGöran Lambertz, justitiekansler,  berättar om påtryckningar, lögner och fegisar. Men också om underbara människor och sådant som får hans hjärta att smälta.
Utdrag från Göran Lambertz kapitel

Göran  ZachrissonGöran Zachrisson, golfexpert och tv-kommentatorberättar, om barndom, familj, sin lyckligaste stund i livet, om hur man intervjuar Ingemar Stenmark och om golf. Och så ägnar han sig åt att förstå vad som bestämmer, hans intuition, eller han själv.

Filippa  ReinfeldtFilippa Reinfeldt, sjukvårdslandstingsråd i Stockholms län och statsministerfru, berättar om livets nyckfullhet, sin uppväxt och hur det kan kännas när livet byter riktning.